Egyízben

Fűszeres szilva lekvár sütőben sütve

Fűszeres szilva lekvár sütőben sütve


Hozzávalók:
  • Szilva
  • cukor (ha elég édes a szilva,akkor nem kell cukor hozzá )
  • fahéj,szegfűszeg,Ízlés szerint
  • ecet
E




Elkészítés:

A szilvákat alaposan megmossuk,kimagozzuk,majd negyedekre vágjuk, (ha puha a szilva,akkor elég csak kimagozni ).Beletesszük egy magasabb falú  tepsibe,vagy lábasba,amit először kikenünk egy kis ecettel,ettől nem ég rá a szélére a lekvár (én alá szoktam önteni egy kis vizet,nehogy leégjen,amíg levet ereszt ).Előmelegített sütőbe tesszük kB. 200 fokra,majd 1 óra múlva visszavesszük 140- re. A gyümölcs érettségétől is függ,hogy mennyi ideig kell sütni.
Ha elkészült forró,steril üvegekbe töltjük,az üveg száját bekenjük tartósító szerrel,rátekerjük a kupakot,majd 5 percre fejre állítjuk .Ha letelt az 5 perc,mehetnek is a drágaságok a száraz dunsztba.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!