Egyízben

Sült derelye

Sült derelye

Bevallom őszintén,hogy ezidáig még nem  hallottam arról,hogy sütni is lehet a derelyét,egészen addig,amíg egy siófoki szállodában találkoztam vele a svéd asztalnál.Annyira finom volt,hogy megfogadtam ezt otthon is kipróbálom!Íme az eredmény:

 

Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 db burgonya (főtt burgonya, áttörve)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg sertés zsír
  • 1 csipet só

Töltelékhez:

  • 30 dkg tehéntúró
  • 10 dkg porcukor (vaníliás)
  • 2 db tojás sárgája (tojás fehérje a kenéshez kelleni fog)
  • 0.5 db citrom héj (fél citrom reszelt héja)
  • 2 csapott ek búzadara
  • 1 csipet só

 

Elkészítés

Tészta:

A lisztből a tojással és az áttört burgonyával, csipetnyi sóval közepes keménységű tésztát gyúrunk.

 


Töltelék:

Az áttört túrót elkeverjük a por cukorral, a tojás sárgákkal, reszelt citrom héjjal, csipetnyi sóval és a búzadarával.
Ezzel töltjük meg a tésztánkat.

 

Összeállítás:

A tésztát kinyújtjuk, és 4 cm. távolságra egy tk. tölteléket teszünk. A tészta szélét és a túró körül tojás fehérjével megkenjük, hogyha a tészta másik felét ráhajtjuk, hozzátapadjon. A túró közötti részeket jól lenyomkodjuk, és derelye metszővel kivágjuk.

 
A derelyéket  bő olajban kisütjük,lecsepegtetjük és fahéjjas, cukros tejföllel tálaljuk.
 

 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!