TÜTTYÖLT RATYLI
(ősi magyar étel.)
Hozzávalók:
másfél kiló nyersratyli,
egy jókora pese,
2 csobolyó gönyédze – ha lehet pöcörgősi! -,
3 csipet ciháta.
Az elkészítés módja: A nyersratylit fertályórát posvasztjuk, míg csurmot nem enged. Ha szépen hröttyen, kipicskázzuk. A nyesedékből apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek majd a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentyük (zzzz peccs!), a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós (cupp). A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyentgetjük, mert hamar oda kap, ahova nem szeretnénk. Persze akadhatnak olyanok, akiknek már odakapott. Ez nehéz étel. Nekik ajánljuk a Rőt kercét rücskölt fittyes tekert vakartal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: