Spanyol Tortilla
Hozzávalók (4-6 szelet):
- 2,5dl olaj (olíva)
- 1 nagy vöröshagyma, közepesen finomra vágva
- 4 közepes, főtt burgonya
- 6 tojás
- só, bors
Elkészítés módja:
Egy. 20-25cm átmérőjű serpenyőben, lassú tűzön felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a felaprított hagymát és egy csipet sót. Kb. 5 percig, közepes lángon üvegesre pirítjuk. Közben meghámozzuk, és felszeleteljük a burgonyát: falatnyi darabokra vágjuk, inkább szabálytalan formákra, hogy az éleit minél szebben ropogós, pirosra tudjuk majd sütni. Amikor a hagyma 5 perce sül, hozzáadjuk a krumplit. Kb. 15 percig sütjük, amíg teljesen megpuhul. Ekkor erősre vesszük a lángot, és néha megkevergetve további 2 perc alatt arany színűre pirítjuk. A hagymát és a burgonyát kivesszük az olajból, konyhai papírtörlőn kissé leitatjuk. Az olajat kiöntjük a serpenyőből. A tojásokat csipet sóval felverjük, a forró hagymás burgonyára öntjük, összeforgatjuk. A serpenyőbe néhány ek friss olajat öntünk, felforrósítjuk. Beleöntjük a tojásos-krumplis masszát, tetején elsimítjuk. Kb. 5 percig sütjük közepes lángon, amíg a tojás a tortillaszélein megdermed. Egy lapostányért az edényre helyezünk fejjel lefelé, és az omlettet kiborítjuk rá, úgy, hogy a sült fele legyen felül. A serpenyőben ismét olajat forrósítunk, majd visszacsúsztatjuk a tortillát, a sületlen felével lefelé. 3-4 percig sütjük, amíg megszilárdul, de a közepe még lágy, enyhén folyós. Kissé lehűtjük, langyosan tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: