SOFRITO: SPANYOL ÉTELÍZESÍTŐ
Hozzávalók:
2 nagy fej vöröshagyma, 1/2 kg paradicsom(vagy paradicsomszósz), 1 fej fokhagyma, 3-4 ek olívaolaj,1 tk.pirospaprika, ízlés szerint só és bors
![s.jpg](http://www.vilagrecept.hu/img/picture/2878/s.jpg)
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát sózzuk, és olivaolajon, alacsony hőfokon, lassan üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és lassan dinszteljük tovább együtt. Kevergessük, hogy ne égjen oda. Ha a fokhagyma is átpárolódott, húzzuk félre az edényt a tűzről, keverjünk az egészhez egy tk pirospaprikát, majd dobjuk rá a kockákra vágott vagy turmixolt paradicsomot. Pároljuk készre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd még egyet gyorsan forraljunk rajta.
Tipp: Húsételek, levesek, szószok ízesítéséhez kiváló, mártogatós szószként is beválhat. Tárolhatjuk zárt edényben, olajat öntve a tetejére, a hűtőben – vagy még tovább is, ha adagonként (pl. jégkockatartóban) lefagyasztjuk. Spanyolországban konzervként, készen is kapható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: