Szilvás tiramisu
Szilvás tiramisu |
Hozzávalók 4 személyre:![]()
50 dkg szilva
35 dkg kristálycukor
1 evőkanál zselatinpor
4 tojás
1 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál szilvapálinka
50 dkg mascarpone
2 csomag babapiskóta
4 evőkanál kakaópor
5 dkg
![](http://gdehu.hit.gemius.pl/redot.gif?id=p3Ywsfs0JzCmnYlGojhEdsUF.jf1xa9v9CC9acY4QX..U7/fastid=gkpcqngmtnemgemokssvozcjqflq/stparam=wprlgjlsyk)
1 tasak vaníliás
![](http://gdehu.hit.gemius.pl/redot.gif?id=p3Ywsfs0JzCmnYlGojhEdsUF.jf1xa9v9CC9acY4QX..U7/fastid=gkpcqngmtnemgemokssvozcjqflq/stparam=wprlgjlsyk)
Elkészítés:
A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 1 evőkanál vízzel, egy csipet sóval, a vaníliás cukorral és a szilvapálinkával vízfürdő felett habosra keverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és addig verjük tovább, amíg kihűl. Közben a zselatint fél dl vízzel felforraljuk, kissé kihűtjük, és a krémhez keverjük a mascarponéval együtt. A tojásfehérjéből, a maradék 10 dkg kristálycukorral kemény habot verünk, majd ezt is a krémhez keverjük. A szilvát kivesszük a levéből, és lecsepegtetjük. Egy szögletes sütőformát kibélelünk folpack fóliával, úgy hogy a szélein jól lelógjon. A babapiskótákat egyenként, hirtelen megforgatjuk a szirupban és egy sort a szögletes forma aljára szorosan egymás mellé rakunk. Erre egy sor lecsepegtetett szilvát teszünk, majd a krém egyharmadát rásimítjuk. Ezt ismételjük még kétszer. A tetejére krémet simítunk. Két órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kiemeljük a formából a fólia segítségével. A tiramisut beszórjuk a kakaóval, és szeletelve tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: