Sült derelye

Sült derelye

Bevallom őszintén,hogy ezidáig még nem  hallottam arról,hogy sütni is lehet a derelyét,egészen addig,amíg egy siófoki szállodában találkoztam vele a svéd asztalnál.Annyira finom volt,hogy megfogadtam ezt otthon is kipróbálom!Íme az eredmény:



 

Hozzávalók:

Töltelékhez:

 

Elkészítés

Tészta:

A lisztből a tojással és az áttört burgonyával, csipetnyi sóval közepes keménységű tésztát gyúrunk.

 



Töltelék:

Az áttört túrót elkeverjük a por cukorral, a tojás sárgákkal, reszelt citrom héjjal, csipetnyi sóval és a búzadarával.

Ezzel töltjük meg a tésztánkat.

 

Összeállítás:

A tésztát kinyújtjuk, és 4 cm. távolságra egy tk. tölteléket teszünk. A tészta szélét és a túró körül tojás fehérjével megkenjük, hogyha a tészta másik felét ráhajtjuk, hozzátapadjon. A túró közötti részeket jól lenyomkodjuk, és derelye metszővel kivágjuk.

 
A derelyéket  bő olajban kisütjük,lecsepegtetjük és fahéjjas, cukros tejföllel tálaljuk.
 

 
 
Tovább a blogra »