Szicíliai torta

Szicíliai torta



Hozzávalók:

Töltelék:


Elkészítés:


A vajat a cukorral,a vaníliás cukorral,a sóval és a tojásokkal habosra verjük.A lisztet,a keményítőt és a sütőport összekeverve hozzáadjuk.
Egy kapcsos tortaformát ( 20 cm.) kivajazunk és kilisztezünk.A tésztát beleöntjük,elsimítjuk,majd a sütö középső rácsára tolva 35-40 percig 180 fokon sütjük.A formában kihűlni hagyjuk.Három egyfoma lapba vágjuk.


A zselatint beáztatjuk. A ricottát vagy a túrót 5 dkg porcukorral és a 2 ek. likörrel simára keverjük.A kandírozott gyümölcsöt,a mandulát és a csokoládét apróra vágva hozzáadjuk.


” ek. vizet forralunk,a zselatint nagyon kis lángon felolvaszjuk benne,és azonnal a krémhez keverjük.30 percig hülni hagyjuk.


A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük.Az alsó tortalapot 1,5 ek.likörrelmeglocsoljuk,a krém felét rákenjük.
A második tortalapotráfektetjük,1,5 ek likörrel meglocsoljuk,és a maradék krémmel megkenjük.
A harmadik lapot a tetejére fektetjük.A tortát a tejszínhabbal bevonjuk,kandírozott gyümölcsel és a csokoládéról lefaragott forgácsokkal díszítjük,majd 30 percig állni hagyjuk.




Tovább a blogra »