Sonkás tekercs

Sonkás tekercs

Ezzel a kiváló recepttel ünnepi alkalmakkor vagy bulikon meglephetjük barátainkat,de ideális uzsonna gyerekeknek is.


Hozzávalók:



Töltelék:
Elkészítés:


13 dkg lisztet félreteszünk.A többi lisztet a tejporral elkeverjük,majd a keverék közepébe mélyedést nyomunk.2,5 dl langyos vízben felfuttatott élesztőt ide öntjük.


A tojást beleütjük és rugalmas tésztát gyúrunk.Egy másik edényben a zsírt, a cukrot és a sót simára keverjük,majd a félretett lisztet is a tésztához a djuk.
A két keveréket alaposan összegyúrjuk(esetleg adhatunk hozzá még egy kevés lisztet vagy langyos vizet).Letakarva kb. 45 percig kelesztjük.


A tésztát kinyújtjuk,10×6 cm-es téglalapokra vágjuk,és mindegyikre egy szelet gépsonkát fektetve összecsavarjuk.A tekercseket a simára kevert tojással megkenjük,majd 50 percig állni hagyjuk.


A tekercseket kikent tepsibe fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.


Tipp:
Gépsonka helyett a tekercseket más felvágottal vagy húsfélével is megtölthetjük,pl. kolbásszal,császárszalonnával,füstölt sonkával stb.A töltelék még finomabb,ha a húsra egy szelet sajtot is teszünk.
Tovább a blogra »