Fűszeres Vörösboros szilva lekvár

Fűszeres Vörösboros szilva lekvár 

 frissen préselt musttal és karamellizált cukorral megbolondítva

Ez aztán az édes kényeztetés és íz orgia!








Hozzávalók:




Itt úgy tűnik,mintha füstölne,de nem 


Elkészítés:
Az alaposan megmosott és kimagozott szilvát negyedeljük,majd bele rakjuk egy ecettel kikent magas falú tepsibe,vagy lehet lábas is.200 fokra elő melegített sütőbe toljuk,kb. 1 óra múlva visszavesszük a hőfokot 140-re.Addig sütjük,amíg a szilva szétesik.
Ezután bot mixerrel pürésítjük,hozzárakjuk a fűszereket,a vörösbort,a mustot,az arany barnára karamellizált cukrot (értelem szerűen még forrón és ne ijedjünk meg ha rögtön megkeményedik a karamellünk,majd szép lassan felolvad ), ekkor már nem a sütőbe rakjuk vissza,hanem kis lángon kevergetjük.




Tipp:én ilyenkor is vissza szoktam rakni a sütőbe 1-2 órára,mert amíg süldögél a lekvárom,addig mást is csinálhatok.Két kis kópé melett van éppen elég teendő!Gondolom nem vagyok ezzel egyedűl!


Ha kissé vissza sűrűsödött a sok folyadéktól,akkor külön kis edényben simára keverjük a dzsem fixet egy kis lekvárral,majd hozzá öntjük.Fözzük még pár percig,aztán üvegekbe töltjük,tetejüket rácsavarjuk,majd 5 percre fejre állítjuk.
Ezután mehetnek is a száraz dunsztba.


Itt fortyog a lekvár és a karamell

Tovább a blogra »