Fűszeres szilva lekvár sütőben sütve

Fűszeres szilva lekvár sütőben sütve



Hozzávalók:
E








Elkészítés:


A szilvákat alaposan megmossuk,kimagozzuk,majd negyedekre vágjuk, (ha puha a szilva,akkor elég csak kimagozni ).Beletesszük egy magasabb falú  tepsibe,vagy lábasba,amit először kikenünk egy kis ecettel,ettől nem ég rá a szélére a lekvár (én alá szoktam önteni egy kis vizet,nehogy leégjen,amíg levet ereszt ).Előmelegített sütőbe tesszük kB. 200 fokra,majd 1 óra múlva visszavesszük 140- re. A gyümölcs érettségétől is függ,hogy mennyi ideig kell sütni.
Ha elkészült forró,steril üvegekbe töltjük,az üveg száját bekenjük tartósító szerrel,rátekerjük a kupakot,majd 5 percre fejre állítjuk .Ha letelt az 5 perc,mehetnek is a drágaságok a száraz dunsztba.



Tovább a blogra »