Egyízben

Rántott palacsinta hallal töltve

Rántott palacsinta hallal töltve 

Hozzávalók:
  • Halfilé(én pontyot használtam,mert a nagy pecás férjem azt fogott éppen)
  • Hagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • petrezselyem
  • metélőhagyma 
  • Kisütött palacsinta (a darabszám szintén ízlés kérdése,töltelék mennyiség függő)

Panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás 
  • tej
  • zsemlemorzsa
 
 
Elkészítés:
 
Megfőzzük a halat  sós  vízben,ha valaki nem filét használ,akkor értelemszerűen eltávolítjuk belőle a szálkát.A hagymát üvegesre pároljuk,majd rátesszük a megfőtt halat (Kézzel apróra szoktam szaggatni,de ha valaki irtózik attól,hogy halszagú legyen a keze,lehet darálni is),mehetnek bele a fűszerek,összekeverjük ,majd a palacsintákat megtöltjük két végét behajtjuk,feltekerjük (kb. úgy mint a hortobágyi palacsintát ) ,
panírozzuk,majd olajban kisütjük.
 
Tipp:

A fűszerezést ízlés szerint lehet változtatni,a hal jó barátságban van még a kaporral is.
A töltelékbe tettem egy kis reszelt parmezánt,de bármilyen keménysajt megfelel.
Tálalhatjuk salátával,vagy tartár mártással.
 
 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!