Rántott palacsinta hallal töltve
Hozzávalók:
- Halfilé(én pontyot használtam,mert a nagy pecás férjem azt fogott éppen)
- Hagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- petrezselyem
- metélőhagyma
- Kisütött palacsinta (a darabszám szintén ízlés kérdése,töltelék mennyiség függő)
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- tej
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
Megfőzzük a halat sós vízben,ha valaki nem filét használ,akkor értelemszerűen eltávolítjuk belőle a szálkát.A hagymát üvegesre pároljuk,majd rátesszük a megfőtt halat (Kézzel apróra szoktam szaggatni,de ha valaki irtózik attól,hogy halszagú legyen a keze,lehet darálni is),mehetnek bele a fűszerek,összekeverjük ,majd a palacsintákat megtöltjük két végét behajtjuk,feltekerjük (kb. úgy mint a hortobágyi palacsintát ) ,
panírozzuk,majd olajban kisütjük.
Tipp:
A fűszerezést ízlés szerint lehet változtatni,a hal jó barátságban van még a kaporral is.
A töltelékbe tettem egy kis reszelt parmezánt,de bármilyen keménysajt megfelel.
Tálalhatjuk salátával,vagy tartár mártással.
Tálalhatjuk salátával,vagy tartár mártással.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: