Töltött kenyér
Egy ír töltött kenyér recept, amit sonkával, sajttal, savanyú káposztával töltünk és sütünk meg.
Szent Patrik napi ünnepre szokták elkészíteni.
![](http://www.newsee.hu/sites/default/files/field/image/Reuben-Bread-15.jpg)
Hozzávalók:
- 1 csomag száraz élesztő
- 1 csésze meleg víz (105 ° – 115 °)
- 3 teáskanál kristálycukor
- 2 és 3/4 csésze kenyérliszt
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál vaj
- 2/3 csésze Ezersziget salátaöntet
- 6 dkg vékonyra szeletelt sonka
- 6 dkg sajt svájci sajt, szeletelve
- 3/4 csésze konzerv savanyú káposzta
- 1 nagy tojásfehérje
- köménymag
Elkészítés:
Egy kis tálba tegyük bele az élesztőt, 1 teáskanál cukrot, a meleg vizet és hagyjuk, amíg elkezd dolgozni az élesztő a cukorral, ez kb. 5 perc. Keverjük össze a 2 és 3/4 csésze lisztet, a maradék cukrot, a sót és a vajat. Adjuk hozzá az élesztőt, és dolgozzuk össze, amíg nem kapunk egy lágy tésztát. Tegyünk hozzá további 1/4 csésze lisztet, ha túl nedves ezek után is a tészta. Rakjuk lisztezett nyújtódeszkára és nyújtsuk ki egy 10×14 cm-es téglalapformára.
A tészta közepét kenjük meg az ezersziget öntettel, jöhet rá a sonka, a sajt végül a káposzta.
Vagdossuk be a tészta széleit mind a két oldalán, úgy ahogy a képen is látható, majd a kapott csíkokat helyezzük egymásra, mintha fonnánk.
Óvatosan tegyük tepsibe, majd kenjük be a tojásfehérjével és szórjuk meg a köménymaggal. Rakjuk a sütőbe és 25 perc alatt süssük készre.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: