Egyízben

Töltött kenyér

Töltött kenyér


Egy ír töltött kenyér recept, amit sonkával, sajttal, savanyú káposztával töltünk és sütünk meg. 
Szent Patrik napi ünnepre szokták elkészíteni.

Hozzávalók:
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 1 csésze meleg víz (105 ° – 115 °)
  • 3 teáskanál kristálycukor
  • 2 és 3/4 csésze kenyérliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál vaj
  • 2/3 csésze Ezersziget salátaöntet
  • 6 dkg vékonyra szeletelt sonka
  • 6 dkg sajt svájci sajt, szeletelve
  • 3/4 csésze konzerv savanyú káposzta
  • 1 nagy tojásfehérje
  • köménymag


Elkészítés:
Egy kis tálba tegyük bele az élesztőt, 1 teáskanál cukrot, a meleg vizet és hagyjuk, amíg elkezd dolgozni az élesztő a cukorral, ez kb. 5 perc. Keverjük össze a 2 és 3/4 csésze lisztet, a maradék cukrot, a sót és a vajat. Adjuk hozzá az élesztőt, és dolgozzuk össze, amíg nem kapunk egy lágy tésztát. Tegyünk hozzá további 1/4 csésze lisztet, ha túl nedves ezek után is a tészta. Rakjuk lisztezett nyújtódeszkára és nyújtsuk ki egy 10×14 cm-es téglalapformára. 


                     
                     
                     
           A tészta közepét kenjük meg az ezersziget öntettel, jöhet rá a sonka, a sajt végül a káposzta. 
                     
                     
                     
  Vagdossuk be a tészta széleit mind a két oldalán, úgy ahogy a képen is látható, majd a kapott csíkokat helyezzük egymásra, mintha fonnánk.
                                 
Óvatosan tegyük tepsibe, majd kenjük be a tojásfehérjével és szórjuk meg a köménymaggal. Rakjuk a sütőbe és 25 perc alatt süssük készre.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!