Sült tej – Latte dolce fritto
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 15 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 5 db tojás
- 1 db citromhéj
- 1 egész vanília rúd
- 4 ek oliva olaj
Elkészítés:
1. A félbevágott vaníliarúddal együtt forraljuk fel a tejet, majd engedjük lehűlni és keverjük el a liszttel. Tegyünk hozzá cukrot, citromhéj darabokat, 4 felvert tojást.
2. Lassú tűzön állandóan keverjük amíg sűrű krémet kapunk.
3. Távolítsuk el a vaníliarudat, citromhéjat és kb. kétujjnyi vastagságban simítsuk bele kiolajozott edénybe.
4. Miután lehűlt és szilárddá vált, szeleteljük fel hosszúkás darabokra, kenjük meg egy tojással, szórjuk meg morzsával és süssük ki forró olajban.
5. Porcukorral meghintve tálalható.
2. Lassú tűzön állandóan keverjük amíg sűrű krémet kapunk.
3. Távolítsuk el a vaníliarudat, citromhéjat és kb. kétujjnyi vastagságban simítsuk bele kiolajozott edénybe.
4. Miután lehűlt és szilárddá vált, szeleteljük fel hosszúkás darabokra, kenjük meg egy tojással, szórjuk meg morzsával és süssük ki forró olajban.
5. Porcukorral meghintve tálalható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: