A Somlói revolúció az ország tortája
A Somlói revolúció az ország tortája |
MTI fotó: Kovács Attila
Csak annyit mondunk: habkönnyű csoki mousse, diós grillázs, főzött narancskrém. Ezek mind az idei „Ország tortája” hozzávalói. Damniczki Balázs cukrászmester a somlói galuskát álmodta torta formájába. A „Somlói revolúció” háromkörös versenyben 20 másik kreációt utasított maga mögé. Damniczki Balázs tortája a somlói galuska ízeivel dolgozik.
A különleges édesség elkészítését az alábbi videó mutatja be. Láthatjuk, ahogyan grillázstészta, csokoládé-mousse és főzött narancskrém simul gyöngéden egymásra. A tetejére finoman kesernyés ganache (lágy, nagyon selymes krém) kerül. A torta oldalát diódarabos grillázs borítja, tetejére habrózsák teszik fel a koronát.
Az ország tortája választással párhuzamosan két másik verseny is zajlott: az ország cukormentes tortáját a Nádori Cukrászda készítheti majd, a Honvédség tortája díjat pedig a Stefánia palotában dolgozó mestercukrász és csapata nyerte.
forrás:itthonblog.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: