Bortésztába burkolt marcipános szilva

Bortésztába burkolt marcipános szilva



Bortésztába burkolt marcipános szilva

Hozzávalók 4 személyre:

16 szem szilva

10 dkg fehér marcipán

A tésztához:

3 tojás

4 dkg cukor

1 tasak vaníliás cukor

1 dl tokaji aszú

6 dkg liszt

bőven olaj a sütéshez

2 evőkanál fahéjas por cukor



Elkészítés:

A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, és kimagozzuk. Minden mag helyére egy-egy marcipándarabkát teszünk, majd összeillesztjük a szilvákat.

1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd beletesszük a bort és a lisztet. Simára keverjük, ha nagyon sűrű lenne, 1-2 kanál tejet adhatunk hozzá. Végül a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk a tésztába.

2. Felforrósítjuk az olajat. A szilvákat megforgatjuk lisztben, majd a boros tésztamasszába mártjuk, hogy jól betakarja, végül a forró olajban kisütjük. Amikor kész, papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Fahéjas cukorral megszórjuk, ízlés szerinti gyümölcsöntettel tálalhatjuk.

forrás:kiskegyed konyhája
Tovább a blogra »