Egyízben

Bortésztába burkolt marcipános szilva

Bortésztába burkolt marcipános szilva


Bortésztába burkolt marcipános szilva

Hozzávalók 4 személyre:

16 szem szilva
10 dkg fehér marcipán
A tésztához:
3 tojás
4 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 dl tokaji aszú
6 dkg liszt
bőven olaj a sütéshez
2 evőkanál fahéjas por cukor


Elkészítés:

A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, és kimagozzuk. Minden mag helyére egy-egy marcipándarabkát teszünk, majd összeillesztjük a szilvákat.

1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd beletesszük a bort és a lisztet. Simára keverjük, ha nagyon sűrű lenne, 1-2 kanál tejet adhatunk hozzá. Végül a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
2. Felforrósítjuk az olajat. A szilvákat megforgatjuk lisztben, majd a boros tésztamasszába mártjuk, hogy jól betakarja, végül a forró olajban kisütjük. Amikor kész, papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Fahéjas cukorral megszórjuk, ízlés szerinti gyümölcsöntettel tálalhatjuk.

forrás:kiskegyed konyhája

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!