Vörösboros-fahéjas szilvalekvár

Vörösboros-fahéjas szilvalekvár

A szilvalekvár a gyerkőceim kedvenc lekvárja,ezért idén is főznöm kell belőle,mert különben felmondanak nekem!

Mellékesen azért megsúgom,hogy szívesen szorgoskodom a konyhában a boldog mosolyukért cserébe,ahogy majszolják a lekváros kenyeret nyakig maszatosan!

Nincs ennél szebb látvány!

 

Hozzávalók:

1 kg szilva,

 1 rúd fahéj,
 1 dl száraz vörösbor ,
 20 dkg cukor
 
Elkészítés:
Megmossuk, kimagozzuk a szilvát, nagy fazékba tesszük, hozzáadjuk a bort, a cukrot és a fahéjat. Olykor meg-megkeverve 1 órán keresztül főzzük. A kész lekvárt forrón kisméretű üvegekbe töltjük, és dunsztoljuk.

Tovább a blogra »