Egyízben

Vörösboros-fahéjas szilvalekvár

Vörösboros-fahéjas szilvalekvár

A szilvalekvár a gyerkőceim kedvenc lekvárja,ezért idén is főznöm kell belőle,mert különben felmondanak nekem!
Mellékesen azért megsúgom,hogy szívesen szorgoskodom a konyhában a boldog mosolyukért cserébe,ahogy majszolják a lekváros kenyeret nyakig maszatosan!
Nincs ennél szebb látvány!
Vörösboros-fahéjas szilvalekvár

 

Hozzávalók:

1 kg szilva,

 1 rúd fahéj,
 1 dl száraz vörösbor ,
 20 dkg cukor

 
Elkészítés:
Megmossuk, kimagozzuk a szilvát, nagy fazékba tesszük, hozzáadjuk a bort, a cukrot és a fahéjat. Olykor meg-megkeverve 1 órán keresztül főzzük. A kész lekvárt forrón kisméretű üvegekbe töltjük, és dunsztoljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!