Szilvás túrólepény

Szilvás túrólepény 

Hozzávalók / 6 adag

80 dkg szilva

3 ek porcukor

2 ek rum

50 dkg tehéntúró

6 dkg finomliszt

3 db tojás

1 csomag sütőpor

10 dkg porcukor

10 dkg margarin

1 csomag vaníliás cukor

5 dkg vaj

2 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:

A szilvát kimagozzuk, rászórjuk a 3 ek porcukrot, és a rumba áztatjuk.

A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot. A margarinnal és a tojások sárgájával simára keverjük.

Végül a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és lazán belekeverjük a tésztába.

Egy kisebb tepsit alaposan kivajazunk, beletesszük a tészta felét, rászórjuk a szilva 2/3 részét. A maradék tésztát rásimítjuk, és rátesszük a maradék szilvát is.

A tetejére vajdarabkákat teszünk, meghintjük zsemlemorzsával, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Kihűlve szeleteljük.

Tovább a blogra »