Erdélyi töltött káposzta

Erdélyi töltött káposzta



Hozzávalók:

1 nagyobb fejes káposzta

1 kg sertés darálthús

3 fej vöröshagyma

250 g rizs

2 gerezd fokhagyma

só, bors,kapor

2 tojás sárgája

4-5 evőkanál tejföl





Elkészítés:

1. A meleg vízzel megtisztított káposztát leveleire bontjuk, majd párosával 5-10 percre forró vízbe tesszük. Ezalatt megdinszteljük a hagymát.

2. A darált húst összekeverjük a fokhagymával, hozzáadjuk az előáztatott rizst, a dinsztelt hagymát, sót, borsot, kb. 80-100 ml vizet, hogy a rizs megpuhuljon.

3. Kis gombócokat alakítunk a húsos töltelékből, majd egyenként a káposzta levelekbe csomagoljuk. A megmaradt káposztát szeletekre vágjuk, és egy jénai edény aljára tesszük. Rárakjuk a tölteléket, felöntjük enyhén sós, forró vízzel.

A kaprot a töltelékek és a “csomagok” közzé helyezzük, lassú tűzön fedő alatt megpároljuk, körülbelül 140-150°C-on.

4. Miután a csomagok megfőttek, a tojássárgát elkavarjuk a tejföllel, hozzámerünk egy keveset a léből, és a káposztára öntjük.

Tovább a blogra »