Konyhai praktikák Szagűzés

Konyhai praktikák

Szagűzés



A csirkesütés közben terjengő zsírszag viszont csökkentésére helyezzen el egy kis edény ecetet a konyhában, és a zsír csodálatos módon összegyűlik a felületén, így nem árasztja el az egész lakást.



 Valami átható, erős szagú élelmiszert szeletelt? A fokhagyma vagy a hal illata jóval az étkezés után is érződik a kezén? Dörzsölje be vizes kezét szódabikarbónával, majd öblítse le meleg vízzel.



 Amikor erős vegyszerrel súrolja ki a sütőt, az kellemetlen tisztítószerszagot áraszt. Törölje át a sütőt ecetbe mártott szivaccsal, majd várja meg, hogy az ecet teljesen megszáradjon.



 Ha valami megromlott a hűtőben, takarítsa ki alaposan, majd tegyen bele egy frissen őrölt kávéval megtöltött széles, lapos edényt. Hagyja ott éjszakára, és a kávé illata semlegesíti a romlottétel-szagot.



 Amikor pedig hagymát szeletel, gyújtson meg egy gyertyát. A láng elégeti a hagymából áradó gőzök egy részét, így nem könnyezi meg annyira a feladatot. 





forrás:R.D

Tovább a blogra »