Rizsfagylalt
Hozzávalók:
20 dkg (lehetőség szerint kerek szemű) rizs
2,5 dl tej (még jobb, ha kókusztej)
15-20 dkg cukor (vagy ennek megfelelő más édesítőszer)
5 dl tejszín
1 vaníliarúd
csipetnyi só
2,5 dl tej (még jobb, ha kókusztej)
15-20 dkg cukor (vagy ennek megfelelő más édesítőszer)
5 dl tejszín
1 vaníliarúd
csipetnyi só
Elkészítés:
Megmossuk a rizst, csipetnyi sót adunk hozzá, majd felöntjük a kétszeresének megfelelő mennyiségű forró vízzel, és kis lángon, gyakran kevergetve majdnem puhára főzzük.
Amikor a rizsszemek már kezdenek megpuhulni, és beszívták a vizet, beleöntjük a tejet (vagy a kókusz-tejet), hozzáadjuk a cukrot, beletesszük a fölhasított vanília-rudat és a vaníliarúd kikapart belsejét. Teljesen puhára főzzük, majd többször megkeverve kihűtjük.
Miután kihűlt, kemény habot verünk a tejszínből, és a rizsbe keverjük. Az így kapott krémet fagylaltgépben kikeverjük. (Fagylaltgép híján a mélyhűtőbe tesszük a rizses, tejszínhabos masszát, és negyedóránként átkeverve megfagyasztjuk.)
Tipp:Csipetnyi őrölt fahéjjal is ízesíthetjük, és csokoládédarabokat is keverhetünk bele.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: