Egyízben

Répafagylalt

Répafagylalt 


Répafagylalt - répafagyi
Hozzávalók:

a kandírozott répához:
5 dkg sárgarépa
5 dkg cukor + a külsejére
víz
a fagylalthoz:
20 dkg sárgarépa
2 dl tej
25 dkg mascarpone
1/4 kávéskanál őrölt fahéj
1/4 kávéskanál őrölt gyömbér
1/4 kávéskanál őrölt szegfűszeg
kb. 10 dkg cukor vagy méz
    

Elkészítés:
A kandírozáshoz a répát 2 mm vastagra és tetszőleges formájúra vágjuk. Kisebb edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Kis lángon addig főzzük, míg a répa meg nem puhul és a víz szinte teljesen el nem fő. Sütőpapírra cukrot szórunk, amire a répát rászedjük, és átforgatjuk, hogy a külsejére ragadjon a cukor. 
A visszamaradt sziruphoz adjuk a fagylalthoz szükséges, felaprított répát, felöntjük a tejjel, és kis lángon addig főzzük, míg meg nem puhul. Levesszük a tűzről, megkóstoljuk, és édesítjük cukorral vagy mézzel. Botmixerrel pürésítjük, és hozzáadjuk a fűszereket és a mascarponét. Ha fagylaltgéppel készítjük, akkor hűtőben lehűtjük, majd a géppel összekevertetjük. Gép nélkül készítve érdemes a főzőedényben hagyva mélyhűtőbe helyezni, majd fél óránként botmixerrel átkeverni és három-négy óra alatt teljesen kifagyasztani.
Tálaláskor megszórjuk a kandírozott répával. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!