Mákfagylalt fehér csokoládéval
Hozzávalók:
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
4 tojássárgája
4 dkg vaníliás cukor
15 dkg fehér csokoládé
2 dkg darált mák
30 ml fehércsokoládé-likőr
a tálaláshoz: kekszmorzsa, csokoládé
Elkészítés:
A tojássárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejet és a tejszínt felforraljuk, és vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojássárgájához öntjük. Visszatesszük a fazékba, és alacsony lángon, forralás nélkül, folyamatosan keverve egy perc alatt besűrítjük. Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a fehér csokoládét, és addig kevergetjük, amíg el nem olvad. Hozzá-adjuk a mákot és a likőrt. Miután teljesen kihűlt, fagyasztóba tesszük, és óránként botmixerrel átkeverjük, legalább 2-3 alkalommal. (Fagylalt-gépben is elkészíthetjük.)
Tálaláskor a felolvasztott csokoládéval meglocsolt kekszmorzsára téve kínáljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: