Egyízben

Görögdinnyehéj lekvár

Görögdinnyehéj lekvár



Hozzávalók:
1kg görögdinnyehéj
1 citrom
50dkg cukor
Ízlés szerint tehetünk bele fahéjat,szegfűszeget

Elkészítés:
A görögdinnyehéjról lehámozzuk a külső zöld részét, a világos részét lereszeljük,héjastól hozzáreszeljük a citromot és fedő alatt kb. két órán át puhára főzzük. Kavarni csak ritkán kell rajta egyet-egyet,mert nem ég le. Hozzáadjuk a cukrot és még fél órát főzzük kevergetve.Üvegbe töltjük és száraz dunsztba tesszük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!