Elkészítés:
Megmossuk, kimagozzuk a gyümölcsöket. Megszórjuk őket 5 dkg cukorral, majd fél órán át állni hagyjuk, míg levet nem engednek.
Összekeverjük a lisztet, a kukoricadarát, a cukrot, a sót és a sütőport. Fölverjük a 2 tojást,
és elkeverjük a tejjel meg az olajjal. A száraz hozzávalókat alaposan eldolgozzuk a nedves hozzávalókkal, azaz a lisztes elegyet a tojásossal.
Kivajazzuk a sütőtálat. Leszűrjük a gyümölcsöket, félretesszük a levüket.
A formába öntjük a tésztát, majd a tetejére szórjuk és kanállal beleforgatjuk a gyümölcsöt. (Minél jobban eloszlik a tésztában a gyümölcs, annál több jut majd egy-egy szeletre a kész süteményben. Nem baj, ha a tetején is marad.) 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Míg a pite sül, a gyümölcsléhez adjuk a cukrot, majd beforraljuk az ízlésünknek megfelelő sűrűségűre.
A gyümölcslével leöntve tálaljuk a süteményt, de tejszínhabbal és fagylalttal is nagyon finom.