Spenótos rizottó

Spenótos rizottó

Hozzávalók:

0.5 kg spenót (friss vagy fagyasztott)

2 ek oliva olaj

4 ek vaj

5 dkg parmezán sajt (reszelt)

30 dkg rizs (rövid szmű)

1000 ml húslé

1 db hagyma

1/2 pohár száraz fehérbor

1 gerezd fokhagyma

2 csipet só

1/4 csipet bors (őrölt)

Elkészítés:

1. Megtisztítjuk és megpároljuk a spenótot. Lecsöpögtetjük és feldaraboljuk. Eközben 

felmelegítjük a húslevest.



2. Serpenyőbe 4 ek olivaolajat teszünk, majd pár percig megpirítjuk rajta a hagymát és a fofhagymát. Hozzáadjuk a rizst és kb két percig pirítjuk az olajon, míg üveges nem lesz, ezután sózzuk, borsozzuk.



3. Hozzáadjuk a bort, főzzük míg el nem párolog.



4. Miután a bort is beszívta a rizs, hozzáadjuk a spenótot és folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a húslevest. Egészen addig adagoljuk a levet, míg puha nem lesz a rizs és közben folymataosan kevergetjük.



5. A végén teszünk bele egy kevés vajat és egy kevés reszelt parmezánt, majd tálalhatunk.
Tovább a blogra »