Spenótos rizottó
Hozzávalók:
0.5 kg spenót (friss vagy fagyasztott)
2 ek oliva olaj
4 ek vaj
5 dkg parmezán sajt (reszelt)
30 dkg rizs (rövid szmű)
1000 ml húslé
1 db hagyma
1/2 pohár száraz fehérbor
1 gerezd fokhagyma
2 csipet só
1/4 csipet bors (őrölt)
Elkészítés:
1. Megtisztítjuk és megpároljuk a spenótot. Lecsöpögtetjük és feldaraboljuk. Eközben
felmelegítjük a húslevest.
2. Serpenyőbe 4 ek olivaolajat teszünk, majd pár percig megpirítjuk rajta a hagymát és a fofhagymát. Hozzáadjuk a rizst és kb két percig pirítjuk az olajon, míg üveges nem lesz, ezután sózzuk, borsozzuk.
3. Hozzáadjuk a bort, főzzük míg el nem párolog.
4. Miután a bort is beszívta a rizs, hozzáadjuk a spenótot és folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a húslevest. Egészen addig adagoljuk a levet, míg puha nem lesz a rizs és közben folymataosan kevergetjük.
5. A végén teszünk bele egy kevés vajat és egy kevés reszelt parmezánt, majd tálalhatunk.
felmelegítjük a húslevest.
2. Serpenyőbe 4 ek olivaolajat teszünk, majd pár percig megpirítjuk rajta a hagymát és a fofhagymát. Hozzáadjuk a rizst és kb két percig pirítjuk az olajon, míg üveges nem lesz, ezután sózzuk, borsozzuk.
3. Hozzáadjuk a bort, főzzük míg el nem párolog.
4. Miután a bort is beszívta a rizs, hozzáadjuk a spenótot és folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a húslevest. Egészen addig adagoljuk a levet, míg puha nem lesz a rizs és közben folymataosan kevergetjük.
5. A végén teszünk bele egy kevés vajat és egy kevés reszelt parmezánt, majd tálalhatunk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: