Egyízben

Spenótos rizottó

Spenótos rizottó

Hozzávalók:

    0.5 kg spenót (friss vagy fagyasztott)

    2 ek oliva olaj

      4 ek vaj

        5 dkg parmezán sajt (reszelt)

          30 dkg rizs (rövid szmű)

            1000 ml húslé

              1 db hagyma

                1/2 pohár száraz fehérbor

                  1 gerezd fokhagyma

                    2 csipet só

                      1/4 csipet bors (őrölt)

                        Elkészítés:

                        1. Megtisztítjuk és megpároljuk a spenótot. Lecsöpögtetjük és feldaraboljuk. Eközben 
                        felmelegítjük a húslevest.

                        2. Serpenyőbe 4 ek olivaolajat teszünk, majd pár percig megpirítjuk rajta a hagymát és a fofhagymát. Hozzáadjuk a rizst és kb két percig pirítjuk az olajon, míg üveges nem lesz, ezután sózzuk, borsozzuk.

                        3. Hozzáadjuk a bort, főzzük míg el nem párolog.

                        4. Miután a bort is beszívta a rizs, hozzáadjuk a spenótot és folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a húslevest. Egészen addig adagoljuk a levet, míg puha nem lesz a rizs és közben folymataosan kevergetjük.

                        5. A végén teszünk bele egy kevés vajat és egy kevés reszelt parmezánt, majd tálalhatunk.

                        Kommentek


                        Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

                        | Regisztráció


                        Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
                        Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!