Egyízben

Spagetti Carbonara

Spagetti Carbonara

Hozzávalók:

    50 l tej

    5 ek extra szűz olíva olaj

      40 dkg spagetti

        10 dkg pancetta

          3 dkg parmezán sajt (reszelt)

            2 dkg pecorino sajt (reszelt)

              50 ml tejszin

                3 db tojás sárgája

                  1 db tojás fehérje

                    3 db hagymakarika

                      1/2 pohár száraz fehérbor

                        1 csipet bors (őrölt)

                          1 csipet só

                            Elkészítés:

                            Kockákra vágjuk fel a császárszalonnát és a hagymakarikákkal együtt pirítsuk meg az olajon. 
                            Miután a hagymakarikák megpirultak, vegyük ki, majd a császárszalonnát addig pirítsuk, amíg ropogósra nem sül. 
                            Öntsük rá a bort. 
                            Egy külön edényben a tojásokat a reszelt parmezán sajttal, a pecorino sajttal, a tejszínnel és a tejjel keverjük össze. Amikor a tésztát „fogkeményre” megfőztük és leszűrtük, a tésztát visszaöntjük a főzőedénybe. A tésztára öntsük rá a tojásos keveréket és lassú lángon addig kevergettjük, amíg a tojás megszilárdul (1-2 perc). Vegyük le az edényt a tűzről, adjuk hozzá a pirított császárszalonnát és szórjuk meg borssal. 
                            Azonnal tálaljuk.

                            Kommentek


                            Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

                            | Regisztráció


                            Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
                            Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!