SOFRITO: SPANYOL ÉTELÍZESÍTŐ



   SOFRITO: SPANYOL ÉTELÍZESÍTŐ

Hozzávalók:
 2 nagy fej vöröshagyma1/2  kg paradicsom(vagy paradicsomszósz), 1 fej fokhagyma, 3-4 ek olívaolaj,1 tk.pirospaprika, ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
 A finomra vágott vöröshagymát sózzuk, és olivaolajon, alacsony hőfokon, lassan üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és lassan dinszteljük tovább együtt. Kevergessük, hogy ne égjen oda. Ha a fokhagyma is átpárolódott, húzzuk félre az edényt a tűzről, keverjünk az egészhez egy tk pirospaprikát, majd dobjuk rá a kockákra vágott vagy turmixolt paradicsomot.  Pároljuk készre,  ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd még egyet gyorsan forraljunk rajta. 
Tipp: Húsételek, levesek, szószok  ízesítéséhez kiváló, mártogatós szószként is beválhat. Tárolhatjuk zárt edényben, olajat öntve a tetejére, a hűtőben – vagy még tovább is, ha adagonként (pl. jégkockatartóban) lefagyasztjuk. Spanyolországban konzervként, készen is kapható.
Tovább a blogra »