Egyízben

Őszibaracklekvár levendulával

Őszibaracklekvár levendulával

Hozzávalók:

  • 1 kg barack
  • 60 dkg cukor
  • 7 ág levendulavirág
  • 1 citrom leve
Az őszibarackot vékonyan hámozd meg. Vágd ketté, szedd ki a magját, és rétegezd egy nagyobb edénybe. Szórd rá a cukrot, és pihentesd egy napig.
Másnap tedd fel főni, add hozzá a citrom levét, és állandó keverés mellett főzd nagyjából fél órát. Amikor forr, szórd bele a levendulavirágokat, és főzd még néhány percig.
Kitisztított üvegekbe adagold ki a lekvárt, alaposan zárd le őket, majd nedves dunsztban hagyd kihűlni.

forrás:femina

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!