Mentaszörp

Mentaszörp



Hozzávalók:





1 kg nyírfacukor

2 liter víz

2 kis csokor mentalevél

3-4 citrom leve



A cukorból és a vízből cukorszirupot főzünk, majd hagyjuk kicsit hűlni, és hozzáadjuk a mentát. Kb. 20 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük, pépesítjük, és visszatesszük a szirupba. Alaposan elkeverjük, majd tiszta üvegekbe öntjük. Az üvegeket kb. 5 percig fejtetőre állítjuk, majd hagyjuk lassan kihűlni. 

Menta

A mentából készített szörp az egyik legkedveltebb. Frissítő, élénkítő hatású, a nyári időszakban remek üdítők készíthetők belőle. Bármilyen szörpöt készítsünk is, tálaláskor a tetejére mindig tegyünk friss gyógynövényt is, mely nem csak díszítő italunkat, de így a növények jótékony tulajdonságait is élvezni tudjuk. A menta például segíti az emésztést, fertőtlenítő hatású, idegnyugtató, és menstruációs görcsökre is alkalmazhatjuk.

Tovább a blogra »