Egyízben

Mentaszörp

Mentaszörp


Hozzávalók:


1 kg nyírfacukor
2 liter víz
2 kis csokor mentalevél
3-4 citrom leve


A cukorból és a vízből cukorszirupot főzünk, majd hagyjuk kicsit hűlni, és hozzáadjuk a mentát. Kb. 20 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük, pépesítjük, és visszatesszük a szirupba. Alaposan elkeverjük, majd tiszta üvegekbe öntjük. Az üvegeket kb. 5 percig fejtetőre állítjuk, majd hagyjuk lassan kihűlni. 

Gyógynövényszörp: amikor a mentától a bodzáig minden új életre kel a konyhában!

Menta

A mentából készített szörp az egyik legkedveltebb. Frissítő, élénkítő hatású, a nyári időszakban remek üdítők készíthetők belőle. Bármilyen szörpöt készítsünk is, tálaláskor a tetejére mindig tegyünk friss gyógynövényt is, mely nem csak díszítő italunkat, de így a növények jótékony tulajdonságait is élvezni tudjuk. A menta például segíti az emésztést, fertőtlenítő hatású, idegnyugtató, és menstruációs görcsökre is alkalmazhatjuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!