Gazpacho

Gazpacho

A Gazpacho egy spanyol leves, amelyet hidegen fogyasztunk. Agazpacho fő alapanyaga a paradicsom, amely egy szuperétel, hiszen nagyon magas az antioxidáns tartalma. Mivel a leves nem más, mint nyers alapanyagok turmixa, a gazpacho nem csupán egy egészséges leves, de az egyik legalkalmasabb méregtelenítő étel is. Forró, nyári napokon kimondottan hűsítő a hatása..


Hozzávalók
Elkészítés:
  1. Mossuk meg alaposan, majd vágjuk apró darabokra az alapanyagokat.
  2. Egy robotgéppel turmixszoljuk össze a paradicsomot és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a többi zöldséget, sót, borsot és 1 csipetnyi piros paprikát (ez lehet csípős is!). Turmixszoljuk tovább  – de ne pürévé, azaz a leves maradjon kissé darabos.
  3. Töltsük át egy tálba és hűtőszekrényben hűtsük le 15-20 perig.
  4. Tálalás előtt díszítsük az apróra vágott uborkával, paprikával és újhagymával.


fffffff
fo
Tovább a blogra »