Gazpacho
A Gazpacho egy spanyol leves, amelyet hidegen fogyasztunk. Agazpacho fő alapanyaga a paradicsom, amely egy szuperétel, hiszen nagyon magas az antioxidáns tartalma. Mivel a leves nem más, mint nyers alapanyagok turmixa, a gazpacho nem csupán egy egészséges leves, de az egyik legalkalmasabb méregtelenítő étel is. Forró, nyári napokon kimondottan hűsítő a hatása..
Hozzávalók
- 1/2kg érett paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-5 újhagyma
- 1/2 Kaliforniai paprika
- 5cm uborka
- 1 citrom leve
- 1 és fél ek olíva olaj (hidegen sajtolt)
- Só, bors, paprika – ízlés szerint
- 2 ek friss koriander és-vagy petrezselyem zöldje
- Mossuk meg alaposan, majd vágjuk apró darabokra az alapanyagokat.
- Egy robotgéppel turmixszoljuk össze a paradicsomot és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a többi zöldséget, sót, borsot és 1 csipetnyi piros paprikát (ez lehet csípős is!). Turmixszoljuk tovább – de ne pürévé, azaz a leves maradjon kissé darabos.
- Töltsük át egy tálba és hűtőszekrényben hűtsük le 15-20 perig.
- Tálalás előtt díszítsük az apróra vágott uborkával, paprikával és újhagymával.
fffffff
fo
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: