Egyízben

Gazpacho

Gazpacho

A Gazpacho egy spanyol leves, amelyet hidegen fogyasztunk. Agazpacho fő alapanyaga a paradicsom, amely egy szuperétel, hiszen nagyon magas az antioxidáns tartalma. Mivel a leves nem más, mint nyers alapanyagok turmixa, a gazpacho nem csupán egy egészséges leves, de az egyik legalkalmasabb méregtelenítő étel is. Forró, nyári napokon kimondottan hűsítő a hatása..

Hozzávalók
  • 1/2kg érett paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 újhagyma
  • 1/2 Kaliforniai paprika
  • 5cm uborka
  • 1 citrom leve
  • 1 és fél ek olíva olaj (hidegen sajtolt)
  • Só, bors, paprika – ízlés szerint
  • 2 ek friss koriander és-vagy petrezselyem zöldje
GazpachoElkészítés:
  1. Mossuk meg alaposan, majd vágjuk apró darabokra az alapanyagokat.
  2. Egy robotgéppel turmixszoljuk össze a paradicsomot és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a többi zöldséget, sót, borsot és 1 csipetnyi piros paprikát (ez lehet csípős is!). Turmixszoljuk tovább  – de ne pürévé, azaz a leves maradjon kissé darabos.
  3. Töltsük át egy tálba és hűtőszekrényben hűtsük le 15-20 perig.
  4. Tálalás előtt díszítsük az apróra vágott uborkával, paprikával és újhagymával.

fffffff
fo

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!