Sajtos csiga

Sajtos csiga

Hozzávalók:

  • A tésztához:
    15 dkg reszelt trappista sajt

    1 dl tej

    fél csomag Dr. Oetker Sütőpor

    2 mokkáskanál só

    25 dkg finomliszt

    1 mokkáskanál piros paprika

    25 dkg Rama 
  • A tepsi kikenéséhez:
    2 dkg Rama 

Elkészítés:

1.A tésztát mindig a sütés előtti este kell összeállítani. Ehhez a Rama felét a liszttel elmorzsoljuk, a fele sóval és a sütőporral összeforgatjuk, majd a tejjel tésztát gyúrunk belőle. Annyi időre tesszük a hűtőbe, amíg kikeverjük a tölteléket.
2.Ehhez a maradék szoba-hőmérsékletű Ramát a reszelt sajttal, 1 mokkáskanál sóval meg a pirospaprikával sima krémmé keverjük.
3.A tésztát háromfelé vágjuk, majd enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként vékony, hosszúkás téglalap alakúra nyújtjuk. A krémmel egyenletesen megkenjük. Egyenként szorosan fölgöngyöljük, és külön-külön alufóliába csomagolva másnapig hűtőszekrényben pihentetjük. Sütés előtt a tésztát a fóliából kicsomagoljuk és éles késsel 3 milliméter vastagra felszeleteljük.
4.A tepsit Ramával kikenjük, a csigákat ráfektetjük. Előmelegített, a közepesnél forróbb sütőben (kb. 200 °C) kb. 8 perc alatt aranysárgára sütjük. Hamar sül, figyelni kell rá.

Tovább a blogra »