Palacsintatésztában sült eper

Palacsintatésztában sült eper

Hozzávalók:

  • 20 db nagyobb eper

    10 dkg liszt

    4 evőkanál porcukor

    3 tojás

    2 dl tej

    olaj a sütéshez

    őrölt fahéj

    friss citromfű

  • Öntethez:
    30 dkg eper

    5 dkg házi eperlekvár

    5 cl narancshéjból készült likőr

    2 evőkanál Rama

    1 tasak vaníliás cukor

    őrölt fahéj

Elkészítés:

A lisztet a tojássárgával, pici sóval és kevés tejjel simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Az eperszemeket ebbe a sűrű palacsintatésztába mártjuk, és bő, forró olajban gyorsan aranysárgára sütjük. Az olajból kivéve jól lecsepegtetjük. Közben a felhevített Ramában felforraljuk az eperlekvárt, hozzáadjuk a cikkekre vágott epret, narancshéjból készült likőrrel meglocsolva, őrölt fahéjjal és vaníliás cukorral ízesítve pár pillanat alatt készre forraljuk. Tálaláskor a palacsintatésztában sült epreket tányéra helyezzük, meghintjük fahéjas porcukorral, körülöntjük a forró eperöntettel, és citromfűvel dekoráljuk.
Tovább a blogra »