Egyízben

Palacsintatésztában sült eper

Palacsintatésztában sült eper

Hozzávalók:

Palacsintatésztában sült eper
  • 20 db nagyobb eper
    10 dkg liszt
    4 evőkanál porcukor
    3 tojás
    2 dl tej
    olaj a sütéshez
    őrölt fahéj
    friss citromfű
  • Öntethez:
    30 dkg eper
    5 dkg házi eperlekvár
    5 cl narancshéjból készült likőr
    2 evőkanál Rama
    1 tasak vaníliás cukor
    őrölt fahéj

Elkészítés:

A lisztet a tojássárgával, pici sóval és kevés tejjel simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Az eperszemeket ebbe a sűrű palacsintatésztába mártjuk, és bő, forró olajban gyorsan aranysárgára sütjük. Az olajból kivéve jól lecsepegtetjük. Közben a felhevített Ramában felforraljuk az eperlekvárt, hozzáadjuk a cikkekre vágott epret, narancshéjból készült likőrrel meglocsolva, őrölt fahéjjal és vaníliás cukorral ízesítve pár pillanat alatt készre forraljuk. Tálaláskor a palacsintatésztában sült epreket tányéra helyezzük, meghintjük fahéjas porcukorral, körülöntjük a forró eperöntettel, és citromfűvel dekoráljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!