Mascarponés máktorta

Mascarponés máktorta

Hozzávalók

  • A tésztához:
    15 dkg Rama Vajas íz 

    5 dkg porcukor

    6 db tojás

    15 dkg kristálycukor

    10 dkg liszt

    1/2 csomag sütőpor

    25 dkg darált mák

    1 evőkanál tej (elhagyható)

    1 kisebb citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
    25 dkg mascarpone

    2,5 dl tejföl

    3 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
    darált mák

    málnaszemek

    kevés porcukor

    friss citromfűlevél

Elkészítés:

A sütőt 165°C-ra előmelegítjük. A darált mákot az átszitált liszttel és a sütőporral összekeverjük. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A puha Rama Vajast a porcukorral habosra keverjük. A citromhéjat lereszeljük és azt is hozzáadjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a habos Rama Vajashoz adjuk állandó, ám már csak rövid ideig tartó keverés közben. A fehérjét az összes kristálycukorral krémes habbá verjük. Rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát a Ramás alapra és összekeverjük. A maradék fehérjehabot is rászedve, a lisztes keverékkel óvatosan egyneművé keverjük. A formába töltve enyhén homorúra igazítjuk a tésztát és 45-50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk, majd a tortaformába visszahelyezve rétegezzük a töltelékkel, amit csak össze kell keverni egy kézi habverővel. A tejfölös-mascarponés keverékből két evőkanálnyit félreteszünk a hűtőbe, a megtöltött torta mellé, melyet egy éjszakára ott dermesztünk. Másnap a formából kivéve átkenjük a torta oldalát a maradék krémmel és darált mákkal panírozzuk. A kép alapján tovább díszíthetjük porcukorhintéssel, friss citromfűlevelekkel és málnaszemekkel.


Tovább a blogra »