Mascarponés máktorta
Hozzávalók
![](http://2.bp.blogspot.com/-EWj4NyyLe14/U6lmhYa2ThI/AAAAAAAAANU/VeF2giOwgNM/s1600/1318271548-62E0_161x118.jpg)
- A tésztához:
15 dkg Rama Vajas íz
5 dkg porcukor
6 db tojás
15 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
25 dkg darált mák
1 evőkanál tej (elhagyható)
1 kisebb citrom reszelt héja - A töltelékhez:
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejföl
3 csomag vaníliás cukor - A díszítéshez:
darált mák
málnaszemek
kevés porcukor
friss citromfűlevél
Elkészítés:
A sütőt 165°C-ra előmelegítjük. A darált mákot az átszitált liszttel és a sütőporral összekeverjük. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A puha Rama Vajast a porcukorral habosra keverjük. A citromhéjat lereszeljük és azt is hozzáadjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a habos Rama Vajashoz adjuk állandó, ám már csak rövid ideig tartó keverés közben. A fehérjét az összes kristálycukorral krémes habbá verjük. Rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát a Ramás alapra és összekeverjük. A maradék fehérjehabot is rászedve, a lisztes keverékkel óvatosan egyneművé keverjük. A formába töltve enyhén homorúra igazítjuk a tésztát és 45-50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk, majd a tortaformába visszahelyezve rétegezzük a töltelékkel, amit csak össze kell keverni egy kézi habverővel. A tejfölös-mascarponés keverékből két evőkanálnyit félreteszünk a hűtőbe, a megtöltött torta mellé, melyet egy éjszakára ott dermesztünk. Másnap a formából kivéve átkenjük a torta oldalát a maradék krémmel és darált mákkal panírozzuk. A kép alapján tovább díszíthetjük porcukorhintéssel, friss citromfűlevelekkel és málnaszemekkel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: