Hagymás-baconos quiche (“Kis loren”)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg Rama
- 1 csipet só
- 1-1,5 dl hideg víz
A töltelékhez:
- 15 dkg bacon szalonna
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 db tojás
- 2 dl tejszín
- 1,5 dl tej
- 2 mokkáskanál só
- 1 csapott mokkáskanál őrölt bors
A tetejére:
10 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi folyadékkal, hogy egy könnyen formázható alapot kapjunk. 20 percig pihentetjük, majd liszttel megszórva kör alakúra nyújtva kibélelünk vele egy 25 cm átmérőjű piteformát. Közben csíkokra vágjuk a szalonnát és a megtisztított hagymát, majd finoman megpirítjuk egy serpenyőben. A formába igazított tésztára szétterítjük a hagymás szalonnát. A töltelékhez a többi hozzávalót egy mély tálban kézi habverővel simára keverjük és ráöntjük a szalonnás alapra. Végül a tetejére reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőben 175 °C-on 30-40 perc alatt megsütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: