Egyízben

Hagymás-baconos quiche

Hagymás-baconos quiche   (“Kis loren”)


Hozzávalók:
A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg Rama
  • 1 csipet só
  • 1-1,5 dl hideg víz


A töltelékhez:

  • 15 dkg bacon szalonna
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • 2 mokkáskanál só
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt bors

A tetejére:
10 dkg trappista sajt

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi folyadékkal, hogy egy könnyen formázható alapot kapjunk. 20 percig pihentetjük, majd liszttel megszórva kör alakúra nyújtva kibélelünk vele egy 25 cm átmérőjű piteformát. Közben csíkokra vágjuk a szalonnát és a megtisztított hagymát, majd finoman megpirítjuk egy serpenyőben. A formába igazított tésztára szétterítjük a hagymás szalonnát. A töltelékhez a többi hozzávalót egy mély tálban kézi habverővel simára keverjük és ráöntjük a szalonnás alapra. Végül a tetejére reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőben 175 °C-on 30-40 perc alatt megsütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!