Sárgadinnyelekvár

Sárgadinnyelekvár          

Hozzávalók:
1 nagyobb sárgadinnye meghámozva, felkockázva (legyen kb 1 kg)
– 1 kg sárgabarack vagy narancs vagy 

sárgarépa
– kb. 30-50 dkg nádcukor (ki amennyire 

édesen szereti)
– 1-2 citrom leve és/vagy reszelt héja
-pektin,de lehet 3 az 1-ben zselésítő is..)
– vanília vagy menta, vagy rum 
Elkészítés:

A felkockázott dinnyét a másik 



gyümölccsel együtt kevés vízben 
 feltesszük főni. (Az is jó, ha előbb becukrozzuk és fél óra
 múlva már levet is ereszt.) Hozzáadjuk a cukrot, a citromot, az esetleges ízesítőket 
és addig főzzük, amíg megpuhul.
Én nem vagyok a szétfőzés híve, ezért botmixerrel rá szoktam segíteni, úgy 



hamarabb elkészül. Végül mehet bele a zselésítő, ha szükséges. Gyönyörű színe és 




íze lesz. 
Forrón steril üvegekbe töltjük és szárazdunsztoljuk. 






forrás:Bio-Ritmus

Tovább a blogra »