Sárgadinnyelekvár
Hozzávalók:
– 1 nagyobb sárgadinnye meghámozva, felkockázva (legyen kb 1 kg)
– kb. 30-50 dkg nádcukor (ki amennyire
édesen szereti)
édesen szereti)
– 1-2 citrom leve és/vagy reszelt héja
-pektin,de lehet 3 az 1-ben zselésítő is..)
– vanília vagy menta, vagy rum
Elkészítés:
A felkockázott dinnyét a másik
gyümölccsel együtt kevés vízben
A felkockázott dinnyét a másik
gyümölccsel együtt kevés vízben
feltesszük főni. (Az is jó, ha előbb becukrozzuk és fél óra
múlva már levet is ereszt.) Hozzáadjuk a cukrot, a citromot, az esetleges ízesítőket
és addig főzzük, amíg megpuhul.
Én nem vagyok a szétfőzés híve, ezért botmixerrel rá szoktam segíteni, úgy
hamarabb elkészül. Végül mehet bele a zselésítő, ha szükséges. Gyönyörű színe és
íze lesz.
hamarabb elkészül. Végül mehet bele a zselésítő, ha szükséges. Gyönyörű színe és
íze lesz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: