Könnyű nyári desszert: Zselés eper terrine

Könnyű nyári desszert: Zselés eper terrine

Finom hideg desszert, amely fantasztikusan néz ki! Bármilyen bogyós gyümölccsel finom, beleértve a málnát, epret, áfonyát, szedret, stb.

Elkészítése mindössze 15 perc!

Hozzávalók kb. 10 személyre:



– 120 ml hideg víz

– 14 g (2 evőkanál) ízesítetlen zselatin

– 600ml cukrozott fehér szőlőlé

– 2 bögre friss málna

– 2 bögre friss áfonya

– 2 bögre friss eper

– tejszínhab a díszitéshez

Megjegyzés: szederrel, cseresznyével vagy ribizlivel is finom.




Elkészítése:



1. Csak ép szemű, nem romlott bogyós gyümölcsöket használj. Készíts elő egy kb. 20×10 cm-es hosszúkás sütőt. Nem kell kikenni!



2. Egy kis tálba önts 120 ml hideg vizet, szórd rá a két evőkanálnyi zselatint, és hagyd érintetlenül 10 percig, hogy megpuhuljon.



3. Közben egy kis serpenyőbe önts 240 ml fehér szőlőlevet és forrósítsd fel. Keverd össze a pepuhult zselatinos vízzel és tedd fel a keveréket alacsony lángra. Kevergesd folyamatosan, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Figyelj arra, hogy ne forrald fel a vizet. Vedd le a tűzről és keverd hozzá a maradék 360 ml szőlőléhez.



4. Egy kis merőkanállal öntsünk a sütőedény aljába egy vékony réteg szőlőleves zselét. Helyezzük hűtőszekrénybe körülbelül 30 percig, amíg össze nem áll, de még mindig ragad. Ez az alapréteg fogja összetartani a gyümölcsöket.



5. Az zselérétegre rendezd sorban a málnát, amíg el nem lepi az alsó réteget. Óvatosan kanalazd rá merőkanállal a már kihűlt zselét, egészen addig, amíg ellepi a málnát. Újra rakd be hűtőbe és ha megkötött (kb. 30 perc) jöhet egy újabb réteg gyümölcs, mondjuk eper. Erre újabb zseléréteg jön, újabb lehűtés. Általában két réteg gyümölcsből megtelik a sütőedény.



6. Tedd be az egészet a hűtőbe, hűtsd le, majd lefordítva helyezd egy széles tányérba. Hajszárító segítségével lazítsd meg a terrine-t, hogy leváljon az edény faláról.




forrás:bien.hu

Tovább a blogra »