Pita (görög lepénykenyér)

Pita (görög lepénykenyér) 



Hozzávalók:

 Elkészítése:

Az élesztőport nem szükséges futtatni!

A lisztet beleszitáljuk egy edénybe, majd elkeverjük a sóval, a cukorral, a köménnyel és az élesztővel szárazon!A liszt közepén egy kis gödröt készítve hozzáadjuk az olíva olajat, a joghurtot, elkeverjük.A tészta összedolgozása közben hozzá adagoljuk a vizet, hogy a tészta ne legyen ragadós.Konyharuhával letakarjuk a tésztát, és szobahőmérsékleten 20 percre pihenni hagyjuk.A tésztát 8 részre osztjuk, és kb. akkorára nyújtjuk, amekkora “pajzsban” meg kívánjuk sütni őket.A 8 db nyers lepényünk mindkét oldalát olíva olajjal megkenjük, és a pajzson mindkét oldalát aranybarnára sütjük.A kész pitákat konyharuhával letakarjuk.

Forrás:sarti-info.hu
Dagad a tészta
Tésztanyújtás
A kinyújtott pita tészta

A mi “pajzsunk”
Pita halom
Tovább a blogra »