Egyízben

Pita (görög lepénykenyér)

Pita (görög lepénykenyér) 


Pita hegyek

Hozzávalók:

  • 20 dkg kézmeleg görög joghurt
  • 60 dkg fehér finomliszt (BL 55)
  • 1 zacskó száraz (instant) élesztő 7 gramm (25 g friss élesztőnek felel meg)
  • 1 evőkanál cukor (vagy méz)
  • kb. 2 dl langyos víz
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • olíva olaj a kenéshez
  • fél teáskanál őrölt fűszerkömény
 Elkészítése:

Az élesztőport nem szükséges futtatni!

A lisztet beleszitáljuk egy edénybe, majd elkeverjük a sóval, a cukorral, a köménnyel és az élesztővel szárazon!A liszt közepén egy kis gödröt készítve hozzáadjuk az olíva olajat, a joghurtot, elkeverjük.A tészta összedolgozása közben hozzá adagoljuk a vizet, hogy a tészta ne legyen ragadós.Konyharuhával letakarjuk a tésztát, és szobahőmérsékleten 20 percre pihenni hagyjuk.A tésztát 8 részre osztjuk, és kb. akkorára nyújtjuk, amekkora “pajzsban” meg kívánjuk sütni őket.A 8 db nyers lepényünk mindkét oldalát olíva olajjal megkenjük, és a pajzson mindkét oldalát aranybarnára sütjük.A kész pitákat konyharuhával letakarjuk.

Forrás:sarti-info.hu
Dagad a tészta
Dagad a tészta
Tésztanyújtás
Tésztanyújtás
A kinyújtott pita tészta
A kinyújtott pita tészta

Sül a pita
A mi “pajzsunk”
Pita hegyek
Pita halom
Pita

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!