Gyros görög salátával
Hozzávalók:
A gyroshoz:
személyenként kb. 20 dkg marha-, pulyka- vagy csirkehús – aktuális hangulatunknak megfelelően
gyros fűszerkeverék
kevés olívaolaj
A salátához:
paradicsompaprika
uborka
olívabogyó
zöldhagyma esetleg lilahagyma
feta sajt
Elkészítés:
A húst felcsíkozom és beleforgatom az olajjal összekevert fűszer-pácba, majd állni hagyom. Amíg a hús pácolódik, megcsinálom a salátát: felkockázom-csíkozom-karikázom a zöldségeket és a sajtot, majd jól összekeverem az egészet. Ha kész a saláta, szinte pirosra sütöm a húst, és ha elérte a megfelelő színt, tálalom is.
Finomabb lessz,ha a salátára öntünk egy kis dresszinget: natúr joghurt vagy tejföl,só,apróra vágott kapor,fokhagyma.
Jó étvágyat!
![](http://79.172.211.221/~kissnoel/wp-content/uploads/2011/04/Image0142.jpg)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: