Egyízben

Gyros görög salátával

Gyros görög salátával

Hozzávalók:

A gyroshoz:

személyenként kb. 20 dkg marha-, pulyka- vagy csirkehús – aktuális hangulatunknak megfelelően

gyros fűszerkeverék

kevés olívaolaj

A salátához:

paradicsompaprika

uborka

olívabogyó

zöldhagyma esetleg lilahagyma

feta sajt

    Elkészítés:

    A húst felcsíkozom és beleforgatom az olajjal összekevert fűszer-pácba, majd állni hagyom. Amíg a hús pácolódik, megcsinálom a salátát: felkockázom-csíkozom-karikázom a zöldségeket és a sajtot, majd jól összekeverem az egészet. Ha kész a saláta, szinte pirosra sütöm a húst, és ha elérte a megfelelő színt, tálalom is.
    Finomabb lessz,ha a salátára öntünk egy kis dresszinget: natúr joghurt vagy tejföl,só,apróra vágott kapor,fokhagyma.
    Jó étvágyat!

    Kommentek


    Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

    | Regisztráció


    Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
    Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!