Moussaka (Muszaka)
Hozzávalók:
fél kg paradicsom 1 centis szeletekre vágva,
2 zöldpaprika vékonyan felszeletelve,
25 dkg bárányhús és 25 dkg sertéshús nagyon apróra felkockázva,
1 fej hagyma apróra vágva,
2 gerezd préselt fokhagyma,
5 ek olaj,
2 ek reszelt emmentáli,
liszt, só, bors, bazsalikom, kakukkfû, petrezselyem.
Elkészítés:
A padlizsánt sózom, borsozom, lisztbe fozgatom és forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütöm. A paprikacsíkokat olajban szintén rövid ideig sütöm. Ezt követõen a hagymát is megpirítom egy kevés olajban. Az olajban a húst erõsen megpirítom (10 perc), hozzáadom a hagymát, a fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sót, borsot, egy kevés bazsalikomot és kakukkfüvet és további öt percig kis lángon párolom. Egy kizsírozott felfújtformába rétegenként lerakom a padlizsánt, a húst, a paradicsomot (sóval, borssal, bazsalikommal és kakukkfûvel fûszerezve) és a paprikát. Megszórom reszelt sajttal, meglocsolom olajjal és 200 fokos sütõben fél óráig sütöm. Pitát, vörösbort és tzatzikit kínálok hozzá.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: