Dolmadakia jalantzi (Töltött szőlőlevelek)

Dolmadakia jalantzi (Töltött szőlőlevelek)



Hozzávalók:

50-60 szõlõlevél

 2 dl olaj,

 2 csészényi finomra vágott hagyma,

    fél csésze finomra vágott kapor,

    1 csésze rizs, 2 citrom leve, só, bors.





Elkészítés:A szõlõleveleket forró vízzel leforrázom, lecsepegtetem és hûlni hagyom. A citromlé kivételével az összes hozzávalót összekeverem és ebbõl egy-egy evõkanálnyit egy-egy levélre téve azt feltekerem, a végeit begyûröm. A fazék alját kibélelem néhány szõlõlevéllel, majd rétegenként szorosan rápakolom a szõlõleveles tekercseket. Az egészet lefedem egy lefordított nehéz tányérral – hogy fel ne tudjanak jönni a fõzés során. Ráöntöm a citromlevet és annyi vizet, hogy ellepje. Lassú tûzön addig fõzöm, míg fel nem itta a levet, azaz a rizs meg nem fõtt. Hûlni hagyom és lapos tálon egymás mellé helyezve tálalom.

Tovább a blogra »